Celebració final 30 anys

Dissabte passat vam passar un dia genial amb tot l’equip de Babel i les seves fam√≠lies. Vam riure molt! Una bon manera d’acabar el curs i celebrar tot junts els 30 anys de Babel. Ara ja anem pels 31 i amb moltes ganes i il.lusi√≥ de tornar-nos a veure al setembre!

IMG_4064

 

 

Gimcana

Gran √®xit de Babel Island, la gimcana pirata que les nostres professores Marina i Gabriela van preparar al Parc de l’Agulla pels alumnes de Kids fins a Starter com a activitat commemorativa dels 30 anys de Babel.

A l’arribada es va entregar a cada participant una ¬†samarreta Babel Island i ¬†es van repartir en 4 equips segons el color del mocador pirata. Despr√©s d’uns escalfaments, van comen√ßar les proves: memory per practicar vocabulari relacionat amb els pirates, fer paraules utilitzant el cos, fer paraules utilitzant les lletres que pr√®viament havien agafat d’un bol amb farina i cursa per aconseguir paraules i fer la frase m√©s llarga possible. Despr√©s de berenar, ball amb coreografia especialment dissenyada per a l’ocasi√≥ ¬†i repartiment de premis a l’equip groc aix√≠ com diplomes a tots els participants. Felicitats a tots els participants per l’entusiasme!

 

 

Xerrada sobre l’aprenentatge de l’angl√®s: primera creen√ßa desmitificada

IMG_0838

En la interessant xerrada de la Dra. Mu√Īoz va quedar clar que un dels mites que la gent tenim sobre l‚Äôaprenentatge d‚Äôuna segona llengua, que en el nostre cas seria l‚Äôangl√®s, √©s que els nens petits s√≥n com esponges.

En realitat això no és cert, ja que és necessari tenir una exposició il·limitada a la llengua per adquirir un aprenentatge implícit/accidental, és a dir, un aprenentatge sense esforç, sense ser-ne conscients, i, en el nostre sistema educatiu actual els nois i noies fins els 17 anys no han arribat a tenir gaire més de 1000 hores de contacte amb aquesta segona llengua.

Si una paraula o una estructura gramatical no ha sortit amb freq√ľ√®ncia no es pot fixar a la mem√≤ria, per tant els nens no tenen prou ‚Äúaigua per xuclar‚ÄĚ i no poden ser esponges. Per tant, aprendre una llengua estrangera a l‚Äôescola no √©s el mateix que aprendre-la per immersi√≥ a la societat.

ACTIVITAT 30 ANYS: L’EDAT I L’APRENENTATGE DE L’ANGL√ąS. CREENCES I VERITATS

Aquest mes d’abril tenim una nova activitat per celebrar els 30 anys de BABEL: una interessant√≠ssima xerrada sobre l’edat i l’aprenentatge de l’angl√®s: creences i veritats, a c√†rrec de la Dra. Carme Mu√Īoz, llicenciada en psicologia i filologia anglesa, m√†ster en ling√ľ√≠stica aplicada, doctora en ling√ľ√≠stica anglesa i professora de ling√ľ√≠stica anglesa i ling√ľ√≠stica aplicada de la Universitat de Barcelona.

Revisarem creences err√≤nies entorn als efectes de l’edat en l’aprenentatge d’una llengua estrangera i les contraposarem als resultats de la recerca portada a terme pel grup GRAL de la Universitat de barcelona. Algunes de les q√ľestions que plantejarem s√≥n: Aprendre una llengua estrangera pot ser com aprendre una llengua materna? Els nens/nenes s√≥n com esponges? Quin s√≥n els avantatges de les diferents edats? Quin paper juga l’exposici√≥ a la llengua estrangera en l’aprenentatge? Quin paper juga la motivaci√≥?

Al final de la xerrada s’obrir√† un torn de preguntes.

√Čs un privilegi tenir la Dra. Carme Mu√Īoz a Manresa oferint aquesta interessant√≠ssima xerrada i per aix√≤ ens agradaria molt que ens hi acompany√©ssiu

 

.

Inauguració noves instal.lacions

El dia 9 de setembre de 2015, coincidint amb els nostres 30 anys, vam inaugurar noves instal¬∑lacions al carrer Ind√ļstria 8-10, el nostre carrer de sempre! Vam poder gaudir de ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†¬† la pres√®ncia de familiars, amics, alumnes i ex-alumnes, aix√≠ com de l’alcalde de Manresa, ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†en un acte molt entranyable per tota la gent de Babel. Gr√†cies a tots per ser-hi!PicMonkey Collage

Noves instal.lacions

El curs 2015-16 sempre serà un curs especial per a la gent de Babel ja que celebrem els nostres 30 anys i ho fem amb un centre nou. Molta llum i color en unes àmplies instal.lacions que ens permeten adaptar-nos als nous corrents comunicatius. Això no significa que canviem el nostre projecte sinó que continuem amb la mateixa estructura i organització de treball que ens ha fet esdevenir referents en el nostre àmbit. Per aquesta raó, vam voler celebrar aquesta nova etapa amb el gran equip de Babel el dia 1 de setembre.PicMonkey Collage2